Haber

ABD Savunma Bakanlığı: Gazze’de sivil kayıpları binlerle ifade ediliyor, kesin rakam veremiyoruz

YENİ ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 7 Ekim’den bu yana İsrail’in saldırıları sonucu Gazze’de binlerce sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı ancak kesin bir rakam veremiyor.

Pentagon basın sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, günlük basın toplantısında bir gazetecinin 7 Ekim’den bu yana Gazze’de öldürülen sivil sayısına ilişkin sorusunu yanıtladı.

Ryder, “Gazze’de sivil kayıpların sayısının binlerle ifade edildiğini biliyoruz ancak size söyleyebileceğim kesin bir sayı yok” dedi. dedi.

İsrailli tarafların Gazze’ye insani yardım ulaştırılmasının önemine vurgu yaptığını savunan Ryder, “binlerce sivil kayıptan kaçının çocuk olduğu” yönündeki bir başka soruya da “Daha spesifik olarak söyleyebileceğim bir şey yok” yanıtını verdi. o cevapladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırıları sonucu Gazze’de hayatını kaybeden çocuk ve sivil kadın sayısının 10 bini aştığını duyurdu.

ABD Lideri Joe Biden daha önce Gazze’deki yetkililerin sivil kayıplarına ilişkin verdiği rakamlara şüpheyle yaklaştığını belirtmişti.

Irak ve Suriye’de ABD ve koalisyon güçlerine yönelik saldırıların sayısı 38’e çıktı

Sözcü Ryder, bu hafta sonu yaşanan son saldırılarla birlikte 17 Ekim’den bu yana Irak ve Suriye’de ABD ve koalisyon güçlerine yönelik saldırıların toplam sayısının 38’e yükseldiği bilgisini verdi.

Söz konusu tarihten bu yana Irak’ta 20, Suriye’de ise 18 insansız hava aracı ve roket saldırısı düzenlendiğini belirten Ryder, bunların “çoğunlukla taciz edici saldırılar” olduğunu ifade etti.

Ryder, saldırılar sonucunda şu ana kadar 45 işçinin hafif yaralandığını, bunların 24’üne travmatik beyin hasarı tanısı konulduğunu kaydetti.

haberaraban.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu