Sağlık

AK Parti’den kanun teklifi: İlaçlardaki fiyat etiketi kaldırılacak

ANKARA – AK Parti, sağlık alanında bazı düzenlemeler öngören ‘Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni TBMM’ye sundu. 28 maddelik öneri Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda görüşülduktan sonra Genel Kurul gündemine gelecek.

EBELERİN GÖREVLERİ DÜZENLENİYOR

Diş hekimi muayenehanelerinde diş hekiminin istihdam edilmesini, ebelerin görevlerinin düzenlenmesini ve ebelerin küçük tıbbi müdahaleleri yapabilmeleri için yetkilendirilmesini düzenleyen teklifte ayrıca eczacılık bölümünde faaliyet gösteren girişimcilerin taşıması gereken nitelik ve koşullar da yer alıyor. Sağlık Bakanlığınca belirlenir.

İLAÇLARIN LİSANSLANMA SÜREÇLERİ HIZLANIYOR

Teklifte ayrıca ilaçların ruhsatlandırma süreçlerinin hızlandırılmasına yönelik düzenlemeler de yer alıyor.
İlaçların ruhsatlandırma süresi olarak Sağlık Bakanlığına verilen 2 aylık sürenin kaldırılarak Bakanlığın bu süreye bağlı kalmayacağı öngörülüyor.

İLAÇ FİYATI HAKKINDA KURAL KALDIRILIYOR

Teklif aynı zamanda ilaç ambalajına fiyat eklenmesi zorunluluğunu da ortadan kaldırıyor. Konuyla ilgili olarak, “İlaçların fiyatı, raf ömrü boyunca çeşitli sebeplerden dolayı kısa sürelerde değişiklik gösterebilmektedir. Beşeri tıbbi ürünün üzerinde yer alan QR kodu tarayarak fiyat bilgisine ulaşmak mümkün olduğundan, beşeri tıbbi ürünün ikincil ambalajında ​​sabit fiyat bilgisinin yer almasına gerek kalmadığından, metinden “fiyat” ibaresi kaldırılmıştır. .

SÖZLEŞMELİ İŞÇİ SAYISI ARTIYOR

Sözleşmeli işçi sayısının artırılmasını öngören teklifte, “Personel temininde zorluk yaşanan yerlerde personel istihdamının teşvik edilmesi ve kamu sağlık hizmetlerinin sürekliliğinin sağlanması amacıyla sözleşmeli kadro sayısı artırılmaktadır. Devlet hizmeti yükümlülüğü süresini tamamlayan hekimlerin ve uzman hekimlerin hizmetlerine bulundukları yerde devam etmelerinin teşvik edilmesi.”

Bu kapsamda sözleşmeli pozisyon sayısının 27 binden 36 bine çıkarılacağı belirtildi.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu