Haber

Babasının siteminden etkilenerek 25 yıl sonra öğrenci olduğu üniversiteye geri döndü.

KAYSERİ’de 2 çocuk babası Özgür Kaleözü (47), 25 yıl sonra yarıda kaldığı Erciyes Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’ne yeniden başladı. 4. sınıf öğrencisi Kaleözü, babasının okula dönmesinde büyük etkisi olduğunu belirterek, “Beni burada motive eden şey, babamın ‘Bu okulda çok çalıştın ama bitiremedin’ sitemli sözleri oldu. onu söyleyebilmek ve gösterebilmek.”

Kayseri’de yaşayan Özgür Kaleözü, 1994 yılında Erciyes Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji bölümünü kazandı. Üniversitede bir süre okuyan Kaleözü, daha sonra özel sebeplerden dolayı okulu bırakmak zorunda kaldı. Kaleözü, geçtiğimiz dönemde bir savunma sanayi firmasında yönetici oldu. Daha sonra 7143 sayılı Af Yasası ile öğrenci, 2019 yılında babası Osman Kaleözü’nün üniversiteyi bitirmediği için kendisine sitem etmesi üzerine okula geri döndü. 2 çocuk babası olan Kaleözü, 4. sınıfta eğitimine devam etmektedir. Öğrenciliğin keyifli olduğunu dile getiren Kaleözü, “Ben bu okula 1994 yılında öğrenci olarak başladım. Son çıkan üniversite affı ile okula geri döndüm. Şimdi okulu bitirmeye çalışıyorum. verdiğim emek boşa gitmedi ilk okuduğum kısım bu.şimdi bir savunma sanayi firmasında yöneticiyim biyolojik savaş casuslarının tespiti için cihazlar üretiyoruz.bizim işimiz biyoloji ağırlıklı.bunu yapmak çok zevkli bu yaşta okuyun. Zihninizin yeni bilgileri kabul edip öğrenebildiğini görmek, yeniden öğrenci olmak çok eğlenceli. Kendinizi yetkin hissettirebilecek bir duygu. Genç yaşta okumak benim özgüvenimi artıran bir deneyim oldu.”

‘UZUN ZAMANDIR ÖĞRETMENLERİMLE GÖRÜŞMEYEN ARKADAŞ GİBİYİZ’ Başladığımda hepsi akademisyendi. Bu süreçte hepsi akademik mesleklerinde büyük çaba sarf ederek profesör unvanını aldılar. Okula dönüşüm uzun zamandır görüşmediğim arkadaşlarımla buluşmak üzereydi.” “O kadar emek verdin, bitiremedin”.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Kaleözü, “Bence okumak bir ömür boyu devam etmeli. Okumanın sadece öğrencilikte değil hayatta da kitap okuyarak, insanları, doğayı ve hayatı okuyarak devam ettiğini düşünüyorum ve tavsiye ediyorum.” herkes bunun bilincinde bir hayat yaşasın.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu