Ekonomi

Biden’ın ABD ekonomisini daha rekabetçi hale getirme mesajı

ABD Lideri Joe Biden, yönetiminin ABD ekonomisini ve sanayisini daha rekabetçi ve güçlü hale getirmeye devam edeceğini belirtti.

Biden, The Wall Street Journal için yazdığı yazıda ülke ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Göreve geldiği günden bu yana 800 bini imalat sektöründe olmak üzere 13 milyondan fazla istihdam yarattıklarını belirten Biden, geçen ay istihdam artışının 339 bin olduğunu hatırlattı.

Biden, ülkedeki işsizlik oranının 16 aydır yüzde 4’ün altında kaldığını kaydetti.

ABD’nin ekonomik toparlanmasının büyük ekonomilerin en güçlüsü olduğuna işaret eden Biden, amacının bu ilerlemeyi korumak ve inşa etmek olduğunu vurguladı.

Biden, Enflasyonu Düşürme Yasası’ndan söz ederek, yönetiminin geçen yıl boyunca Amerikalı ailelerin maliyetlerini kısmak için “tarihi” adımlar attığını kaydetti.

“Vergi reformları için baskı yapmaya devam edeceğiz”

Ülkede yıllık enflasyon oranının 10 aydır sürekli düştüğüne ve İngiltere ve Avrupa’dan daha düşük seviyede olduğuna işaret eden Biden, “İşimiz bitmedi ama tedarik zincirleri çözülmeye devam ettikçe kurumsal kar marjları da artıyor” dedi. tarihi yüksek seviyelerden düşer ve kiralar ılımlı olmaya devam ederse, enflasyon daha da düşerek çalışan aileler için daha fazla nefes alma alanı yaratacaktır.” terimleri kullandı.

Risklerin her zaman gözetilmesi ve bunlara karşı önlem alınması gerektiğini vurgulayan Biden, küresel enerji piyasasındaki aksaklıkların ekonomiye neler yapabileceğini gördüklerini ve bunun temiz enerji ve enerji güvenliği yatırımlarını bir an önce hayata geçirmenin değerini gösterdiğini söyledi. .

Biden, yönetiminin ABD ekonomisini ve sanayisini daha rekabetçi ve dayanıklı hale getirmeye devam edeceğini belirterek, “Ayrıca çocuklu aileler ve düşük gelirli Amerikalılar için daha fazla nefes alma alanı sağlayan vergi reformlarında kararlıyız. yasa ve zengin Amerikalılardan ve büyük şirketlerden artan gelirler.” Zorlamaya devam edeceğiz.” değerlendirmesini yaptı.

Biden ayrıca, “İşimiz bitmedi ve yol boyunca aksilikler görebiliriz” dedi. uyardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu