Ekonomi

Bu Hafta Takip Edilecek 5 Önemli Gelişme

Investing.com – Gelecek hafta Fed yetkililerinin yorumları ve ABD enflasyon verileri yakından izlenecek ve bu da yatırımcıların faiz oranlarının gelecekteki seyrine ilişkin görüşlerini şekillendirmesine yardımcı olacak. Enflasyon ve ekonomik görünüme ilişkin endişelerin devam ettiği bir ortamda perakendeciler karlarını açıklayacak ve petrol fiyatları dalgalanmaya devam edecek gibi görünüyor.

Yeni haftaya başlamadan önce bilmeniz gerekenler:

bir. ABD enflasyon verileri

Yatırımcılar, Fed’in enflasyonu geçen yılın en yüksek seviyelerinden aşağıya çekme mücadelesinde kaydettiği ilerlemeye ilişkin güncelleme için Salı günü yayınlanacak Ekim ayı ABD tüketici fiyat verilerini bekliyor.

Aylık enflasyon %0,1 yükselmesi bekleniyor. Eylül ayında TÜFE, kira maliyetlerindeki sürpriz artışın etkisiyle %0,4 artarken, enflasyonun temel baskılarında da ılımlı bir düşüş gösterdi.

İşgücü piyasasında koşulların hafiflediğine işaret eden Ekim ayı istihdam raporunun etkisiyle daha belirgin bir yavaşlama, en yüksek seviyedeki faiz oranlarına ilişkin tartışmaları yeniden alevlendirebilir.

ABD’de ayrı ayrı üretici fiyatıEkim ayının güçlü bir dizi aylık artışın ardından negatif bölgeye düşmesi bekleniyor Perakende satışRakamlar da açıklanacak.

Açıklanacak diğer bilgiler arasında Endüstriyel üretim, Konut başlangıçlarıVe ilk işsizlik talepleriraporlar yer almaktadır.

2. Fed konuşmacıları

Yatırımcılar bu hafta New York Fed Lideri’ne güveniyor John Williams, Chicago Fed Lideri Avusturya Goolsbee, Yönetici Philip Jeffersonve Yönetici michael barr Dahil olmak üzere birçok Fed yetkilisini dinleme fırsatına sahip olacak. Politika yapıcılar, 12-13 Aralık’ta yapılacak bir sonraki toplantıdan önce sıkılaştırmanın devam edip etmeyeceğini değerlendirecek.

Fed Lideri geçen perşembe Jerome Powell Yetkililerin, faiz oranlarının artık enflasyonla mücadeleyi sonlandıracak kadar yüksek olduğundan “emin olmadıklarını” söyledi. Fed politikayı çok fazla sıkılaştırmak istemezken Powell “Gerçekten yapabileceğimiz en büyük hata enflasyonu kontrol altına alamamaktır.”söz konusu.

Powell’ın yorumları meslektaşları ve San Francisco Fed Başkanı tarafından da yinelendi Mary DalyCuma günkü açıklamasında Fed’in faiz artırımının bitip bitmediğini söylemeye henüz hazır olmadığını belirtti.

Yatırımcılar, faiz oranlarının gerçekten zirveye çıkıp çıkmadığını ve merkez bankasının faizleri ne zaman düşürmeye başlayabileceğini değerlendirirken, 16 yılın en yüksek seviyesinden düşen Hazine tahvil getirilerine odaklanıyor.

3. Perakende fayda raporları

Üçüncü çeyrek kazanç sezonu sona eriyor ancak yatırımcıların tüketici harcamalarının ne kadar iyi durumda olduğuna dair göstergeler arayışına girmesiyle birlikte birçok büyük perakendecinin önümüzdeki hafta rapor vermesi bekleniyor.

Salı Ana Depo( HD) ve Çarşamba günü hedef( TGT) kapanış öncesi bir rapor sunacak, Walmart ise ( WMT) ve Macy’nin ( M.) sonuçlarını perşembe günü açıklayacak.

Target yüksek maliyetlerle boğuşuyor ve bu yılın başlarında “kayıp”ın (çalıntı mallar) kârlılığa zarar verdiği yönündeki uyarının ardından indirim perakendecisi beklentilerinin bir kısmını aşağı yönlü revize etti.

Yine de Walmart hisseleri, artan gelir ve kârların yanı sıra ağustos ayında beklentileri aşan performans sayesinde bu ayın başında rekor seviyelere ulaştı.

Hafta boyunca rapor verecek diğer perakendeciler arasında TJX Şirketleri ( TJX), Açıklık ( Küresel Konumlama Sistemi) ve Çince Ali baba( BABA) içerir.

4. ABD hükümetinin kapanma riski

Washington’daki milletvekillerinin operasyonları en azından geçici olarak finanse edecek bir tedbiri Cuma gününden önce geçirmemesi durumunda federal hükümetin kapanma riski ortaya çıkıyor.

Yüksek harcama kesintileri ve kürtaj kısıtlamaları da dahil olmak üzere politika önerilerine yönelik sert talepler, Cumhuriyetçileri 2023’ün büyük bölümünde böldü ve Cumhuriyetçi merkezciler, Senato’da takviye kazanabilecek daha iki partili bir yaklaşım için bastırıyorlar.

ABD Temsilciler Meclisi Lideri Mike JohnsonCumartesi günü, kısmi kapanmayı önlemeyi amaçlayan Cumhuriyetçiler tarafından öne sürülen geçici bir harcama planını duyurdu ancak alışılmışın dışında plan, her iki partinin üyelerinin de tepkisini çekti.

Yeni çatışmalar, dünyanın en büyük ekonomisinde yönetime ilişkin endişeleri bir kez daha gündeme getirebilir.

5. Petrol fiyatlarında dalgalanma

Irak’ın iki hafta sonra yapılacak toplantı öncesinde OPEC+’nın petrol kesintilerini desteklemesi ve bazı spekülatörlerin hafta sonundaki bilinmeyenler öncesinde büyük ölçüde kısa pozisyon kapatması ile birlikte, yağFiyatlar Cuma günü neredeyse %2 arttı.

Tekrar Fiyat:% s, haftalık bazda %4 kayıpla üst üste üçüncü haftalık düşüşünü gerçekleştirdi.

Küresel talep görünümüne ilişkin endişeler, geçen hafta Çin, ABD ve İngiltere’den gelen zayıf ekonomik veriler nedeniyle Orta Doğu’daki çatışmalarla bağlantılı potansiyel üretim kesintilerine ilişkin korkuları dengeledi.

Enerji yatırımcıları OPEC+’nın 26 Kasım’daki toplantısını bekliyor.

Analistler, fiyatlar düşmeye devam ederse OPEC+’nın arzı daha da kısabileceğini düşünüyor.

–Bu haber Reuters tarafından sağlanmıştır.

orta-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu