Haber

Cemil Tugay’dan Cengiz İnşaat hakkında açıklama: ‘Kılıçdaroğlu’na gerekli bilgiler verildi’

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Karşıyaka Belediye Başkanı olduğu dönemde Cengiz İnşaat’a arsa sattığı iddiasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kötü niyetli çevreler tarafından karalama kampanyaları yürütüldüğünü belirten Cemil Tugay, “Öncelikle şunu belirteyim ki hayatım boyunca ne Mehmet Cengiz, Cengiz İnşaat ne de diğer firmalar ve sahipleri ile hiçbir bağlantım olmadı. ‘5’li Çete’ olarak anılıyor. Karşıyaka Belediyesi’ni yönettiğim 5 yıl boyunca; Vurgunculuğa, yağmaya, hukuksuzluğa tahammülüm yoktur ve hiçbir kişi veya kurumla çıkarım da olmamıştır. Karşıyaka Belediyesi’ni yönettiğim dönemde Cengiz İnşaat Mavişehir’de herhangi bir inşaat yapmadı. “Belediyenin Cengiz İnşaat ile özel bir ilgi ve yakınlığı yoktur, verilmiş bir ruhsat, plan değişikliği vs yoktur” dedi.

‘BEN ÖNCEKİ BELEDİYE MECLİSİ SATIŞ KARARINI VERMİŞTİ’

Cengiz İnşaat’a da belediye tarafından ceza kesildiğini belirten Tugay, “Belediye, Mavişehir’de başka bir alanın izinsiz kullanılması nedeniyle söz konusu firmaya ceza keserek bedelini ödetti. Yani kamu yararı gözetilerek, muhatap kim olursa olsun, hukuka aykırılık ve usulsüzlükler göz ardı edilmeden harekete geçildi. Yaklaşık 4,5 yıl önce gerçekleşen ancak bugüne kadar gündeme gelmeyen ve kasıtlı olarak çarpıtılmak istenen tezde bahsi geçen olay şu şekilde gelişti: Cengiz İnşaat, göreve başlamamdan çok önce, 2010-2013 yılı ortasında Karşıyaka Mavişehir TOKİ’de farklı pozisyonlarda çalıştı. Bir takım parseller satın alınarak, bitişik 3 parsel tekrar birbirine devredildi. Dönemlerde birleştirme (birleşme) süreci yapılmış ve bu süreç sonucunda tek modül haline dönüşen 27 dönümlük parselde Belediyemiz 2 dönümlük paya sahip olmuştur. Tezlerdeki bahis ise 27 dönümlük geniş bir alanda yüzde 8 pay. Belediyecilikle uğraşan herkesin bildiği gibi, çeşitli nedenlerle oluşan farklı büyüklükteki kamu payları çoğu zaman vatandaşın taşınmazında kalmaktadır. Bu hisseler genellikle en büyük hisseye sahip olan vatandaşa belirli bir fiyat karşılığında devredilir. Geriye kalan 25 dönümü belediyemiz elden çıkaracak mali güce sahip olmadığından ve göreve geldiğimizde ödenmesi gereken borçlar nedeniyle mali sıkıntı içinde olduğundan bu payın er ya da geç devredilmesi kaçınılmazdı. “Aslında buranın satılması kararı benim görev süremden önce Belediye Meclisi tarafından alınmıştı” dedi.

‘ALGILAMA OPERASYONU KURULDU’

Cemil Tugay, hem partiyi hem de kendisini yıpratmak istediklerini belirterek, “Türkiye’nin ve İzmir’in hemen her köşesinde benzer hisse satışları yapılmasına rağmen, hem beni hem de partimizi yıpratmaya yönelik, partiden kaynaklı bir algı operasyonu tasarlandı. bahsedilen şirket. Ancak diğer hissedarın Cengiz İnşaat olması nedeniyle bu süreç gerçekleştirilmedi, başka bir şirket olsaydı tekrarlanacak bir süreç. Bu satış halen bölgede yapılan en yüksek fiyatlı satış olma özelliği taşırken, elde edilen gelir bütçeye önemli bir rahatlama kaynağı sağladı. Hisse satışından sonra itirazlar oldu, bir vatandaşın başvurusu üzerine dava konusu oldu. “Ancak mahkeme kamuya zarar gelmediğine karar vererek itiraz başvurusunu reddetti ve satışı onayladı” dedi.

‘KEMAL KILIÇDAROĞLU’NU BİLGİLENDİRDİM’

Dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bilgi verdiğini belirten Tugay, “Asıl sorun Cengiz İnşaat’ın bölgede TOKİ’den arsa toplayıp belediyenin arazisini eritecek şekilde gayrimenkul edinmesidir. Nitekim görev sürem boyunca benzer bir durumun yaşanmaması için çaba gösterdiğim kamuoyu tarafından bilinmektedir. TOKİ’nin 9 Temmuz 2020’de Ankara’da gerçekleştirdiği emsal satışın engellenmesi için hem satış öncesinde hem de satış anına kadar hukuki ve fiili çabalarımı sürdürdüğüm, bu taşınmazların tahsilatını engellemeye çalıştığım yönünde açık kaynaklarda haberler var. özellikler. “Ayrıca dönemin genel liderimiz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na bu hisse satışı ve kiraya karşı yaptığımız diğer çalışmalarla ilgili gerekli bilgiler verilmiş, durum detaylı bir şekilde anlatılmıştır” dedi.

‘HİSSELERİ BELEDİYEMİZDEN DEĞİL TOKİ’DEN TOPLADI’

Cemil Tugay sözlerini şöyle tamamladı: “Sonuç olarak bu bir hisse satışıdır. Diğer sahibi Cengiz İnşaat olduğu için yapılan bir satış değil, diğer hissedar da olsa tekrarlanması gerekecek bir bölünme sürecidir. başka bir şirket ve benzerleri neredeyse her gün tüm belediyelerde yapılıyor.Cengiz İnşaat 25 dönümlük payını belediyemizden değil TOKİ’den aldı.Bizim idaremizden önceki yıllarda meclisten satış kararı alınmıştı. Satış konsey kararlarıyla yapıldı. Liderin kişisel tasarruflarının söz konusu olması şart değil. Satış düşük piyasa fiyatından değil bugüne kadarki en yüksek fiyattan yapıldı. Kamu zararı kesin. ” oluştuğunda, kamuya kaynak sağlayan, kamu yararı yaratan bir süreç olmuştur. Bu tür hisse toplama olaylarının yaşanmaması için tarafımca her türlü hukuki ve pratik çaba gösterilmiştir. Hassas yaklaşımım bundan sonra da devam edecek.”

(HABER MERKEZİ)

bozovaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu