Haber

Endonezya’da Yardımlar Deprem Bölgesine Ulaşıyor

Endonezya’nın Batı Cava eyaletine bağlı Cianjur’da bir istekli, 5,6 büyüklüğündeki sarsıntının neden olduğu travmadan kurtulmasına yardımcı olmak için sarsıntı mağduru bir bayana sarılıyor, 23 Kasım 2022. (Fotoğraf: Septianjar Muharram/Xinhua)

CİANJUR, 25 Kasım (Xinhua) — Endonezya’nın batısını vuran 5,6 büyüklüğündeki zelzele, Cianjur bölgesinde 62.545 kişinin meskenlerinden olmasına neden oldu. Toplam 14 tahliye merkezi kuruldu. Zelzeleden etkilenen bölgede hayatta kalanların besin, ilaç ve başka muhtaçlıkları aralıksız ulaştırılıyor.

Kurtarma vazifelileri hayatta kalanları aramak için vakitle yarışırken bölge sakinleri ve sıhhat çalışanları insanların kederlerine ortak olarak onları rahatlatmaya çalışıyor.

Endonezya’nın Batı Cava eyaletine bağlı Cianjur’da, 5,6 büyüklüğündeki zelzelenin akabinde süreksiz bir barınma yerinde bir bölge sakinine tıbbi tedavi hizmeti veren bir sıhhat çalışanı görülüyor, 23 Kasım 2022. (Fotoğraf: Septianjar Muharram/Xinhua)
Endonezya’nın Batı Cava eyaletine bağlı Cianjur’un Mangunkerta köyünde bir çadırın yanında yürüyen bir sığınmacı aile görülüyor, 24 Kasım 2022. (Fotoğraf: Veri Sanovri/Xinhua)
Endonezya’nın Batı Cava eyaletine bağlı Cianjur’un Mangunkerta köyünde yıkılmış meskenlerin önünde bekleyen köy sakinleri, 24 Kasım 2022. (Fotoğraf: Veri Sanovri/Xinhua)
Endonezya’nın Batı Cava eyaletine bağlı Cianjur’un Mangunkerta köyünde bir bayan, okul binalarının yıkıntıları ortasında çocuğunu arayan kurtarma görevlilerini izliyor, 24 Kasım 2022. (Fotoğraf: Veri Sanovri/Xinhua)
Endonezya’nın Batı Cava eyaletine bağlı Cianjur’un Mangunkerta köyünde yıkılan bir konutun önünden geçen bir köy sakini, 24 Kasım 2022. (Fotoğraf: Veri Sanovri/Xinhua)
Endonezya’nın Batı Cava eyaletine bağlı Cianjur’da, 5,6 büyüklüğündeki sarsıntının akabinde kurulan süreksiz bir barınma yerinde yeni doğmuş bebekler görülüyor, 23 Kasım 2022. (Fotoğraf: Septianjar Muharram/Xinhua)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu