Haber

Erdoğan’dan Batı’ya Gazze tepkisi: Bu çaresizliktir, korkaklıktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan Riyad’da: Yukarıdan dikkat çeken fotoğraflar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen Gazze Zirvesi’nde konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları:

– 36 gün boyunca siviller doğrudan hedef alındı. Gazze’deki hastaneler, okullar ve mülteci kampları bombalandı, siviller katledildi, Tarihte görülmemiş bir barbarlıkla karşı karşıyayız.

Saldırıların 4 saat durdurulması kararı alaycı bir yaklaşımdır.Ateşkesin sağlanması ve insani yardımların kesintisiz ulaştırılması birinci önceliğimizdir.

– Gazze’nin yeniden canlandırılması için İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde bir fon kurulması gerektiğine inanıyoruz. Şunun bilinmesini isterim ki Türkiye olarak Gazze’nin inşası ve ihyası için her türlü desteği vereceğiz.Gazze’de hastaneler başta olmak üzere acil ihtiyaç duyulan yerlere akaryakıt ulaştırılması hayati önem taşıyor.

– Filistin sorunu göz ardı edildiği sürece bölgede normalleşme çabaları başarısızlıkla sonuçlanmaya mahkumdur. Filistin Devleti, 1967 sınırları içerisinde, başkenti Doğu Kudüs olan, egemen ve coğrafi sınırlara sahip olacak şekilde kurulmalıdır.

– Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Barış şehri olarak bilinen Kudüs’ün ve tüm Filistin topraklarının eski günlerine dönmesi temennimizdir.

-Filistin’de şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Zirve toplantımızın tüm insanlığa hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

DİĞER BAŞKANLARIN BAZI AÇIKLAMALARI

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman:“Gazze Şeridi’ndeki askeri operasyonların derhal durdurulması ve ablukanın kaldırılması talebimizi yineliyoruz.”

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas:“Gazze’deki veya Batı Şeria’daki insanlarımızı yerinden etmeye yönelik her türlü çabayı kesin olarak reddediyoruz.”

Ürdün Hükümdarı II. Abdullah:“İsrail’in Gazze’ye su ve yiyecek girişini engellemesi bir savaş suçudur.”

KAYNAK: HABER7

haber-araban.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu