Haber

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Gazze’ye yönelik saldırıları kınadı

Filistin Devlet Lideri Mahmud Abbas, Gazze’ye yönelik saldırıların İsrail’e askeri ve siyasi kılıf ve destek sağlayan herkesin ayıbı olduğunu belirtti.

Filistin’in resmi ajansı WAFA’da yer alan habere göre Abbas, Filistin Bağımsızlık Bildirgesi’nin ilanının 35’inci yıl dönümü dolayısıyla bir konuşma yaptı.

Abbas, İsrail’in acımasız savaşının Filistinlilerin varlığına, ulusal kimliğine, toprağına ve insani kimliğine karşı bir savaş olduğunu vurguladı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik savaşının devam eden saldırılar zincirinin bir parçası olduğunu kaydeden Abbas, bu savaşın İsrail’e askeri ve siyasi kılıf ve destek sağlayan herkesin ayıbı olduğunu ifade etti.

Abbas sözlerini şöyle sürdürdü:

“Saldırılarda İsrail’in füzeleriyle parçalanan çocukların cansız bedenleri, saldırgan ordunun roketleriyle hayatları ve hayalleri gasp edilen kadın ve erkeklerimizin kanları, işgalcilerin ve bunun arkasında duran veya kalanların kanları” Gazze’de, Batı Şeria’da ve Kudüs’te halkımıza karşı işlenen bu savaş suçları karşısında sessiz kalıyoruz.” Bu bir lanet olarak kalacak.”

“Gazze, Filistin devletinin ayrılmaz bir parçasıdır ve vazgeçemeyeceğimiz ulusal sorumluluğumuzdur. Gazze’nin varlığı, Kudüs dahil Batı Şeria’nın varlığıdır.” Abbas, şu anki önceliğin Filistin halkına yönelik yağmacı saldırıyı durdurmak ve daha fazla kan dökülmesini önlemek olduğunu söyledi.

Abbas, Filistinlileri topraklarından göç etmeye zorlama planlarına karşı mücadele etmeye devam edeceklerini kaydetti.

Filistin, her yıl 15 Kasım’da, Filistin lideri Yaser Arafat’ın 15 Kasım’da Cezayir’deki Filistin Ulusal Meclisi Toplantısında başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını içeren “Bağımsızlık Bildirgesi”ni kutluyor. 1988.

kozlu-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu