İş

İş Bankası’nda Dijital Teminat Mektubu transferi başladı

İşCep’e eklenen yeni uygulama ile Kamu İhale Kanunu (KİK) kapsamında kesintiye uğrayan elektronik teminat mektuplarına İşCep üzerinden 7/24 başvuru yapılmakta ve teminat mektubu dakikalar içinde doğrudan muhatabına gönderilmektedir.

Türkiye İş Bankası, dijitalleşen iş dünyasında müşterilerinin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Teminat mektubu başvurularının İşCep üzerinden şubelerine iletilmesi hizmetini 2021 yılında hayata geçiren Banka, Dijital Teminat Mektubu başvuru özelliği ile bu hizmeti bir adım öteye taşıyor. İşCep’in yeni özelliği ile başvuru, kredi, fiyatlandırma ve düzenleme süreçleri dakikalar içerisinde tamamlanarak teminat mektupları muhatabına gönderilmektedir. Başvuru sahibi, kendisine gönderilen tebligatlar aracılığıyla mektubun durumunu (teslim, kamuya açık/kamuya uygun/red vb.) öğrenebilir.

Eklenen yeni özellik ile ilk aşamada İşCep üzerinden Kamu İhale Kanunu (KİK) kapsamında kesintili elektronik teminat mektupları düzenlenebilecek. Diğer mektuplar için İşCep’ten şubelere başvuru yönlendirilmesi uygulaması devam ederken, yakında yeni muhatap kurumlar Dijital Teminat Mektubu kapsamına alınacaktır.

“Ticari müşterilerimizin işlerini hızlandıracak”

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Eser Fazilet konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Gayri nakdi kredilerin değer kazandığı bu dönemde krediye verdiğimiz değerin örneklerinden biri olan Dijital Teminat Mektubu uygulamasını hayata geçirdik. ticari müşterilerimizin işlerini hızlandırmalarını sağlamak için yürüttüğümüz dijital bankacılık ve inovasyon çalışmalarımız. Müşterilerimiz mevcut limitleri dahilinde mektupları için bulundukları yerden ayrılmadan Dijital Teminat Mektubu oluşturabilirler. Gerçek kişi tacir olan müşterilerimiz, mevcut limitleri olmasa bile sistem tarafından önerilecek yeni limit ile kolayca Dijital Teminat Mektubu düzenleyebilirler. Ticari müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracak yeni uygulamamız kapsamına muhatap kurumlarımızı da eklemek için çalışmalarımız devam ediyor.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

saimbeyli-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu