Haber

Marmaris’e yapılacak tesis için imzalar atıldı

Marmaris’e yapılacak tesis için imzalar atıldı

MUĞLA – Muğla Valiliği ile Spor Toto Teşkilatı arasında Marmaris ilçesinde yapılacak 2 bin kişilik Spor Salonu ve Gençlik Merkezi inşaatına ilişkin protokol imzalandı.

Marmaris ilçesinde inşa edilecek spor kompleksinde çeşitli branşların kullanabileceği 2 tenis kortu, futbol sahası ve 2 bin kişilik Gençlik Merkezi için protokol imzalandı.

Muğla Valisi İdris Akbıyık ise yaptığı açıklamada, “Göreve geleli yaklaşık 6 ay oldu. Gençlik Spor alanında önemli yatırımlar alıyoruz. Bugün imzaladığımız protokol Gençlik Merkezi ve spor salonu ile 2 tenis kortu protokolüdür. Marmaris ilçemizde kortlar var, burada futbol sahamız var, tam bir spor kompleksi.” Muğla artık Muğlaspor ile spor olarak marka haline geliyor. Bu anlamda bizim için, Muğla’da yaşayan insanlar için, spor yapmak için, profesyonel sporcular için bu tesisler büyük değer taşıyor. Muğla’da ulusal ve uluslararası birçok spor organizasyonumuz var. Cumhurbaşkanlığı bisikleti hem ilimizi hem de ülkemizi tanıtma açısından milyarlarca insana ulaşıyor. Çok değerlidir. Fethiye Babadağ yamaç paraşütü açısından spor turizmine önemli katkı sağlıyor. Bu yıl orada spor yapanların sayısı 230 bini aştı. Yine orada düzenlenen Acro Dünya Kupası önemli bir etkinlik. Bodrum’da Cumhurbaşkanlığı yat yarışları, yelken yarışları, Uluslararası CUP yelken yarışları gibi çok önemli etkinlikler düzenleniyor. 2023 yılında gerçekleştirilen spor alanında 9’u Uluslararası, 262’si Ulusal, 33’ü bölgesel, 3’ü analig ve 335’i il olmak üzere 642 spor faaliyeti gerçekleştirildi. Bu bizim için çok değerli. Muğla uluslararası etkinliklerde 85 madalya aldı. Ayrıca ulusal etkinliklerde de 321 madalya aldı. Ayrıca 21 sporcumuz da farklı sahalarda milli formayı giyme hakkına sahip. Tabii ilimizde Süper Lig’de görev yapan 8 spor takımımız var. 5’i 1. Lig’de, 8’i 2. Lig’de ve 10’u Bölgesel Lig’de olmak üzere toplam 31 spor kulübümüz var. “Bildiğiniz gibi basketbolda Çağdaş Bodrumspor, futbol 1. Lig’de Bodrumspor, Köyceğiz Belediyespor, Yalıkavakspor, voleybolda Fethiye Gençlikspor Kulübü, hokeyde Köyceğiz Göl Spor Kulübü, Süper Lig’de Muğla Ege Yıldızlar Gençlikspor Kulübü bizi temsil ediyor” dedi. .

haberakkisla.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu