Haber

Sakarya’da Hekimler ve Sağlık Çalışanları İsrail’in Gazze Saldırısını Protesto Etti

Sakarya’da hekim ve sağlık çalışanları, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla “sessiz yürüyüş” düzenledi.

Adapazarı ilçesindeki Tozlu Camisi önünde beyaz önlükleriyle bir araya gelen doktorlar ve sağlık çalışanları, ellerinde Türk ve Filistin bayrak ve pankartlarıyla Adapazarı Kültür Merkezi önünde “Doktorlar ve sağlıkçılar yürüyor” temalı yürüyüş yaptı. Teröre, soykırıma, işgale karşı” sloganı atmadan.

Küme adına basın açıklaması yapan Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Böbrek Nakli Merkezi Lideri Doç. Necattin Fırat, İsrail’in Filistin’de onlarca yıldır devam eden sistematik işgal ve zulmünün 7 Ekim’den itibaren daha da yoğunlaştığını, soykırımın tüm dünyanın gözü önünde devam ettiğini söyledi.

Dünya gündeminden silinmeye çalışılan katliamların dehşetinin tekrar tekrar ortaya çıkarılması gerektiğini vurgulayan Fırat, “İsrail ordusunun gerçekleştirdiği 2 bini aşkın katliamda 27 bin Filistinli şehit oldu. 12 bini çocuk, 8 bini kadın. 360 bin ev yıkıldı. 2 milyon insan yerinden edildi. 400 okul ve üniversiteye saldırı düzenlendi. 30 hastane ve 53 sağlık ocağı hizmet dışı bırakıldı. Yine de meslektaşlarımız ve sağlık çalışanlarımız elektrik, su, oksijen ve ilacın olmadığı koşullarda tedavi sağlamak için destansı bir mücadele veriyor.” dedi.

Fırat, “boykot” çağrısını hayatın her alanında tekrarladıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Günlük hayatımızda yaptığımız en küçük boykot çabasının, hep birlikte olduğumuzda çığa dönüştüğünü, şirketlerin açıkladığı son rakamlardan anlıyoruz. Tüm meslektaşlarımıza, zulme destek veren ilaç firmalarını boykot etmeye devam etmeleri gerektiğini hatırlatıyor, biz de destek veriyoruz. Sağlık Bakanlığı yetkililerinden de aynı hassasiyeti hastane eczanelerinde de göstermelerini bekliyoruz.Doktorlar ve sağlık çalışanları olarak, “13. haftasında olan ‘Sessiz Yürüyüşümüz’de, görevlerinden dahi vazgeçmeyen Gazzeli meslektaşlarımızı bir kez daha selamlıyoruz.” Tutuklanırlarsa veya öldürülürlerse.”

Mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerinin altını çizen Fırat, “Tüm doktorları, sağlık çalışanlarını ve tüm vicdanlı insanları bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmaya Sessiz Yürüyüş kervanımızda ses olmaya ve harekete geçmeye davet ediyoruz. ” söz konusu.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu