Ekonomi

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan TBB ile görüştü

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, 2024-2026 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Programın (OVP) açıklanması üzerine bir araya geldi.

Sektördeki son durum değerlendirildi

Türkiye Bankalar Birliği’nden yapılan açıklamada, toplantıda sektördeki son durum ve OVP çerçevesinde TL’nin bankacılık sistemindeki ağırlığının artırılmasına ilişkin geleceğe yönelik beklentilerin ele alındığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan, yılları kapsayan Orta Vadeli Programın (OVP) açıklanması üzerine 8 Eylül 2023 tarihinde bir araya geldi. 2024 – 2026.

Toplantıda sektördeki son durum ve OVP çerçevesinde Türk lirasının bankacılık sistemindeki ağırlığının artırılmasına ilişkin geleceğe yönelik beklentiler ele alındı.

Türkiye Bankalar Birliği Genel Başkanı Sayın Alpaslan Çakar, toplantının oldukça faydalı geçtiğini belirtti.

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, bankacılık sektörünün aktif ve pasifinde Türk lirası cinsinden kalemlerin yükünün artırılması yönündeki kararlılıklarını vurguladı.

TCMB Başkanı Erkan ve TBB Başkanı Çakar, Merkez Bankası ile bankacılık biriminin uzlaşmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

DETAYLAR GELİYOR

kofcazhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu