Haber

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu: Van halkı demokrasi dersi verdi

TRABZON – Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Van’da yaşanan durumla ilgili açıklama yaptı.

31 Mart Yerel Seçimleri’nde DEM Parti adayı Abdullah Zeydan yüzde 55,5 oyla seçimi kazanırken, Van Seçim Kurulu’nun mazbatayı seçimi onun yarısından az, yüzde 27,1 oy alan AK Partili Abdulahat Arvas’a vermişti. Kentte oluşan tepki ve gerilimin arından YSK itirazları kabul ederek mazbatayı Zeydan’a verdi.

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu Van’da yaşanan süreçle ilgili basın açıklaması yaptı. SOL Parti, TİP, Halkevleri ve KESK’ten katılımcıların yer aldığı platform adına açıklama yapan Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, Van halkının tepkisinin demokrasi dersi niteliğinde olduğunu söyledi.

‘İKTİDARIN HUKUK VE HALK İRADESİNE SAYGIDA SİCİLİ BOZUK’

AK Parti iktidarının halk iradesine ve hukuka saygı konusunda sicili bozuk olduğunu kaydeden İkinci, “2019 yılında iptal edilerek yenilenen İstanbul seçimleri ve belediyelere yönelik kayyum atamaları ile iktidarın sicilini gösteriyor. Siyasi iktidarın antidemokratik, kayyum politikalarının devamı niteliğinde sergilenen hukuksuzluk karşısında, Van şehrimizde halkın kendi iradesini ortaya koyarak ürettiği yanıt, demokrasi dersi niteliğindedir” dedi.

‘KAZANAN DEMOKRASİ OLMUŞTUR’

Halk iradesine ve demokrasiye kurulan halkın kendi iradesine sahip çıkması ve memleketin dört bir yanında gösterilen dayanışma ile dağıtıldığını belirten İkinci, “Kazanan demokrasi olmuştur. Siyasi iktidar bir daha kayyum politikalarını aklından dahi geçirmemelidir. YSK tarafından verilen kararla hukuksuzluğun giderilerek mazbatanın Van halkının iradesine uygun olarak sahibine teslim edilmesi, siyasi iktidar tarafından yaratılan kaotik ortamı dağıtmış hak, hukuk ve adalet duygusunun daha fazla incinmesine engel olmuştur” sözlerini kullandı.

İkinci, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Bir kez daha açığa çıkmıştır ki ülkemizin geleceği demokrasidedir, halkın örgütlü dayanışması ve birleşik mücadelesi demokrasinin biricik teminatıdır. Siyaset kurumunun üstüne düşen sorumluluk ayrıştırmak, ötekileştirmek değil, halkların eşit ve özgür şekilde bir arada yaşama zeminlerini ve iradesini güçlendirmek, demokratik birliğini sağlamaktır.

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu olarak eşit, özgür, demokratik, laik, tam bağımsız bir ülke ve insanca bir yaşam ve insanca bir düzen için mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtiyor, örgütlü bir dayanışma içinde iradesini ortaya koyup demokrasiye nefes aldıran halkımızı selamlıyoruz.”

habersariz.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu