Haber

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop Üsküdar’da Gençlerle Buluştu

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Üsküdar’da gençlerle bir araya geldi.

8. Üsküdar Kitap Fuarı’na ilk olarak Mustafa Şentop geldi. Şentop, fuarda stantları gezerek vatandaşlarla sohbet etti.

Daha sonra gençlerle görüşen Şentop, yaşıtlarının gençleri görünce hızla nasihat etmeye başladığını söyledi.

İnsanların yaşadıklarını ve hayattan ders aldıklarını kendilerinden küçüklere göstermek istediklerini söyleyen Şentop, şöyle devam etti:

“Ben de sevmezdim onları. Mümkün olduğunca kendim yapmamaya çalışıyorum. Bu konuda iki şey söylemek istiyorum. Bir şey söyleyebilirim ki çok erken yaşta, kitap okurum, kitap okurum. çok.ilkokuldan başlayarak.o zamanlar şimdi olduğu gibi her yaşa hitap eden kitaplar yoktu.kitaplar belli bir seviyedeydi.kitaplar çok nadirdi.mesela hiç yok diyebilirim Tekirdağ’da gerçek kitabevi.Bazı kırtasiyeciler vardı böyle 3-5 kitap satan.Dediğim yıllar 1970’lerin sonu 1980’lerin başı.Size göre milattan önceki tarihler gibi.Evde çok kitap vardı ama bunlar kitaplar yetişkinler içindi. Ben o kitapları okudum, okuyarak ve okumaya çalışarak büyüdüm.”

Şentop, çok sayıda anı kitabı okuduğunu ve okuduğunda benzer olaylar yaşamış olsalar da insanların çıkardığı derslerin farklı olduğunu gördüğünü ifade etti.

Şentop, kişinin hayatı boyunca sadece öğrendiği derslerle yetinmesi durumunda çok az birikiminin olacağına dikkat çekerek, başkalarının yaşadığı ve deneyimlediği olaylar dikkate alındığında daha zengin bir birikime ulaşmanın mümkün olduğuna dikkat çekti. hesap.

Şentop, kitap önerisi isteyen bir gencin kendisine Sezai Karakoç ve İsmet Özel’in kitaplarını önerebileceğini söyledi.

Meclis Başkanı olarak gençlerin Meclis’teki farkı hissedip hissetmedikleri sorusuna Şentop, toplumda 18 yaşındakiler seçebiliyorsa kendilerini temsil edebilecek bireylere de yer açılması gerektiğini söyledi.

Hukuk Fakültesi mezunu olan Şentop, soru üzerine çalıştığı dönemdeki deneyimlerini paylaştı.

Şentop, katılımcılarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

yesilovahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu