Haber

Yeşil Sol’un İstanbul’daki ‘son mitingi’: ‘Yarın sonunu getireceğiz’

Yeşil Sol Parti, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine bir gün kala İstanbul Yenikapı miting alanında seçim mitingi düzenliyor.

İstanbul’un ilçelerinden metro ile gelenler, Yenikapı Metro İstasyonu’nda inerek Yenikapı Etkinlik Alanı’na varıyorlar. Yol boyunca Yeşil Sol Parti pankartı taşıyanlar üç arama noktasından geçiyor. Polis iki noktada arama yaparken, Yeşil Sol Parti’nin görevlendirdiği kişiler bir noktada arama yapıyor.

Arama noktalarına kitleler halinde gelenler büyük bir yoğunluk oluşturdu. Dün Yeşil Sol Parti’nin düzenleyeceği mitingin iptal edilmesi konusunda uyarılmaya gelenler, “Bombalar, tehditler, zorbalıklar bizi korkutamaz. Ne olursa olsun yine mitingimize geleceğiz. Yarın onları göndereceğiz” dedi.

Yarın yapılacak oylamanın dinleyicilerine, “Yarın oy kullanırken kayyumları hatırlayın, cezaevindeki siyasetçileri hatırlayın, Kürtlere yönelik yürütülen politikaları hatırlayın” denildi.

AKDENİZ: Sn. BAY. ERDOĞAN

Kürsüye çıkan Ercüment Akdeniz, “Türkü söylüyor. ‘Bu yollarda beraber yürüdük’ diyor. Ey bir adam, ‘yolun sonu aşağıdan yukarıya görünür’. Sayın Erdoğan. Annelerimizin ahırı var. Annelerimiz ağladı. Depremde anneler öldü, çocuklar ağladı. Çadırı sattılar. Newroz’da Kemal Korkut’un annesini ağlattılar. Cumartesi Annelerini haftalardır tutukluyorlar. Biz onların hesabını vereceğiz. Çocukları aç yatan anneleri aç bıraktılar. Bugün 13 Mayıs. Unutmuyoruz. Soma’yı unutmayalım. Soma’da 301 madenciyi öldürdüler. Yüzlerce anneyi ağlattılar” dedi.

Daha sonra Ercüment Akdeniz, Soma Maden Katliamı’nda hayatını kaybeden Uğur Çolak’ın annesi Yeşil Sol Parti Manisa Milletvekili adayı Gülsüm Çolak’ı kürsüye davet etti. Kürsüye çıkan Çolak, “Soma’nın davası 5 yıl sürdü ve herhangi bir karar alınmadı. Hala adalet arıyoruz” dedi.

Akdeniz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Soma’nın işverenlerini aday gösterdiler. Tutuklu yok. Onları gönderirken kendimizi anlatacağız. Bir oy Kemal Kılıçdaroğlu’na, bir oy Yeşil Sol Parti’ye. Emek ve Özgürlük İttifakı geliyor. Gün açılıyor. Bağımsızlık, laiklik, emek, özgürlük, eşitlik diyoruz. Biz buna Kürt sorununda demokratik bir analiz diyoruz. Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği. Aleviler için eşit vatandaşlık diyoruz. Türkiye’nin geleceğini yazıyoruz. Emek ve Özgürlük İttifakı olmadan Türkiye’nin geleceği yazılamaz.

‘ŞAMPANYA İÇERMEYİZ AMA AMPUL KEŞFETMESİNİ BİLİRİZ’

“‘Ben Aleviyim’ dediği için siyasi linçlere maruz kalan Kemal Kılıçdaroğlu’nu gördüğümüzde inadımıza Aleviyiz diyoruz. Kürt meselesini söylediği için hapse atılan Selahattin Demirtaş’a inat hepimiz Kürdüz. dedi Akdeniz. Ona, “Ampulü bulana kadar kaç deney yaptın?” diye sordular. “Neden 999 deney yaptı? Bin değil” dedi. “Binincide bir ampul olurdu” dedi. Bu yüzden 21 yıldır bu ampulü göndermek için deneyler yapıyoruz. 22’sine tahammül edemeyiz. Bekir Bozdağ, ‘Bunlar kazanırsa şampanya patlar’ dedi. Bak Bozdağ, sana Yenikapı’dan bir şey anlatayım, biz şampanya patlatmayı bilmeyiz ama ampul üflemeyi çok iyi biliriz.”

‘YOK ETECEĞİZ’

Kürsüye çıkan Dersim Dağ konuşmasını Kürtçe yaptı. Dağ, “20 yıldır bu faşist rejimle uğraşıyoruz. Şimdi daha sonra geliyoruz. Onları tarihe gömeceğiz. Onları yeneceğiz. Sandıklara gittiğinizde Ceylan Önkol’u, Roboski’yi, Anlara Katliamı’nı, Suruç Katliamı’nı unutmayın. Bu ağaç özgürlüğün, barışın, demokrasinin ve eşitliğin, yaşamın ağacıdır. 20 yıldır onlarla uğraşıyoruz. Bütün cinayetlere ve tutuklamalara boyun eğmedik. Yarın son. Sonları yarın getireceğiz. Faşizme karşı mücadele edenlere selam olsun. Geri adım atmayanları tebrik ederim.”

‘BEDEL ÖDEMEKTEN ÇEKİNMİYORUZ’

ESP Eş Genel Başkanı Hasret Gümüşel, “Direnerek kazanacağız yoldaşlar. Şimdiye kadar bu sloganı takip ettik. Bedelini ödemekten çekinmedik. Korkmadık ve öyle geldik. AKP-MHP faşist iktidarı yıllardır direnişimizi bastırmaya çalıştı. Onlara bizsiz bir gelecek bırakmadık. Böyle bir krizle birlikte 14 Mayıs’a geldik. Tüm silahlarını üzerimizde tuttu. Kazanacağız” dedi.

Bir konuşma yapan Halan Öztürk, “Erdoğan ‘Selo nerede’ diyor. Selo burada. Binlerce Selo burada. Merak etme Erdoğan. Birisi güzelce koltuklarına çöktü ve kalmak istiyor. Erdoğan ve yandaşları, kimse padişah, padişah veya kral değildir. 14 Mayıs’ta bu insanlar size çok asil bir jest yapacaklar. Umutsuzluğa kapılmadan en üst düzeyde birlik olup oy kullanırsak gönderebiliriz. İstibdat rejim varsa bu elin parmakları gibi tek yumruk olarak göndeririz. Bu insanlar tüm gerçekleri biliyor. O çalışıyor. Işık tutuyor. Ürettiği. Bu insanlar yönetmeli. Tüm oylarımızı Yeşil Sol Parti’de toplayalım ve kazanalım. Zafer bizimle olsun, yolumuz açık olsun.”

ciftlikhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu