Haber

112 Acil Durum: Raporların çoğu asılsız! Lütfen deneme amaçlı aramayınız.

İSTANBUL (İGFA) –İstanbul 112 Acil Çağrı Merkezi’ne 2022 yılında gelen 17 milyon 353 bin 424 çağrının yüzde 68,12’si asılsız ihbarlardan oluştu.

İçişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan habere göre İstanbul 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü 2022 yılı verilerini paylaştı.

Buna göre, 2022 yılında çağrı merkezine 17 milyon 353 bin 424 çağrı gelirken, bunların 5 milyon 531 bin 423’ünün olaya dönüştüğü, olaya dönüşmeyen davet sayısının ise 11 milyon 822 bin 1 olduğu açıklandı. Gelen aramaların yüzde 31,88’i olaya dönüşürken, yüzde 68,12’si asılsız çıktı.

Çağrılarla ilgili değerlendirmede bulunan İstanbul 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Feyza Emin, 2022 yılında acil çağrı merkezlerinin yoğun bir şekilde görevlerini yerine getirdiğini belirtti. 112 Acil Çağrı Merkezi’nde Bakanlığımız çatısı altında 7 kurumun görev yaptığına değinen Emin, bildirimler doğrultusunda ihtiyaç halinde bir veya birden fazla kurumun koordine edilebileceğini kaydetti.

“ACİL DURUMLAR HARİCİNDE ÇEŞİTLİ NEDENLERLE ARIYORLAR”

Çağrıların büyük bir kısmının asılsız ihbarlardan oluştuğunu vurgulayan Emin, “Sahte davetlerde mükerrer davetler olduğu gibi, anons sırasında kapatılan yani anonsu dinlerken kapatılan davetler de var. Bunlar muhtemelen içindir. deneme amaçlıdır.Ayrıca asılsız davetiye sayılır.Yabancı vatandaşlarımızın sadece telefonları mı çalışıyor?Çalışmıyor mu sim kart takınca çocuklar arıyor yaşlı vatandaşlarımız arıyor biraz sohbet etmek istiyor telefon sapıklar da aynı şeyi tekrar tekrar söylüyor ki bu pek değerli değil ama kendince ‘Elektrik, su, doğalgaz faturalarını nereden ödeyeceğiz?’ o tarzda ya da askere giderken ‘Kaç günüm kaldı, nereye sorabilirim?’, Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili ‘Bana o okulun nerede olduğunu söyler misiniz?’ ya da sağlıkla ilgili ‘Randevu hattı olarak nereye başvurabilirim?’… Bugün bir davet geldi, komşusuyla ‘Ne yapabilirim, nereye başvurabilirim?’ “Ve evde kırılan termometreyi nereye atabilirim? Bu şekilde bunlar da asılsız davetlerdir” dedi.

Vatandaşların acil durumlarda 112’yi araması gerektiğini vurgulayan Feyza Emin, “Lütfen gereksiz bilgi, danışma, hattın çalışıp çalışmadığı, deneme amaçlı bir an önce aramayın.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu