Haber

Angola ile Sierra Leone arasında petrol ve gaz mutabakatı

Angola ve Sierra Leone, petrol ve gaz kesiminde işbirliğini teşvik etmek ve geliştirmek için mutabakat zaptı imzaladı.

Ulusal basında çıkan haberlere nazaran Angola Petrol, Gaz ve Biyoyakıt Ajansı Lideri Paulino Jeronimo ve Sierra Leone Petrol Müdürlüğü Yöneticisi Foday Mansaray, Angola’nın başkenti Luanda’da düzenlenen “2022 Angola Petrol & Gaz Konferansı”nda mutabakat zaptına imza attı.

Jeronimo, yaptığı açıklamada, imzalanan mutabakat zaptının Angola ve Sierra Leone ortasındaki ticaret, güç ve ekonomi bölümlerinde ikili işbirliği için yeni fırsatlar yaratacağını belirtti.

Jeronimo, bu mutabakat ile Afrika’yı yeni ekonomik ilerleme çağına götürecek endüstrileri geliştirebileceklerini söyledi.

Sierra Leone Petrol Müdürlüğü Direktörü Mansaray ise Angola ile olan bu ortaklığın, Sierra Leone’nin gelişmekte olan petrol ve gaz sanayisini, işbirliği ve bölgesel ticaret temelinde kıymetli ölçüde genişletmesi için son derece değerli olduğunun altını çizdi.

Yaklaşık 30 milyon nüfusa sahip Angola, kıtanın ikinci en büyük petrol üreticisi.

Angola ile Sierra Leone ortasında imzalanan mutabakat zaptı, petrol ve gaz işbirliğinde her iki ülke için ekonomik, teknolojik, toplumsal ve çevresel açılardan karşılıklı fayda sağlamayı amaçlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu