Haber

El Salvador arama kurtarma ekibi 150 saat sonra enkazdan bir kadın ve çocuğu kurtardı

El Salvador arama kurtarma ekipleri Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde enkaz altında kalan kadın ve çocuğu 150 saat sonra kurtardı.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Twitter hesabından yaptığı Türkçe paylaşımla El Salvador arama kurtarma ekiplerinin enkazdan 2 kişiyi kurtardığını duyurdu.

Bukele yaptığı paylaşımda, “El Salvador Arama Kurtarma ekipleri, Türk ekiplerinin desteğiyle depremden 150 saat sonra enkaz altından bir kadın ve çocuğu kurtardı.” sözünü kullandı.

Ayrıca Bukele, kurtarılan şahısların isimlerini paylaşarak nerede kurtarıldıkları hakkında bilgi verdi.

El Salvador 100’den fazla arama ve kurtarma personeli göndermişti.

El Salvador, Kahramanmaraş’ta “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Bukele’nin talimatıyla Türkiye ve Suriye’ye 100’den fazla arama kurtarma görevlisi görevlendirdi.

El Salvador, Kent Arama Kurtarma Ekibi’nin (USAR) profesyonel ekibinin yanı sıra özel eğitimli köpekler de göndererek depremzedeler için yardım paketleri hazırladı.

Bukele, 7 Şubat’ta Twitter hesabından Türkçe bir paylaşımda bulunarak, “El Salvador, arama kurtarma, sivil savunma ekipleri, itfaiye ve kurtarma köpekleriyle birlikte 100’den fazla çalışandan oluşan bir yardım uçağını önümüzdeki birkaç saat içinde Türkiye’ye gönderecek. . İki depremden zarar gören Türk halkı için dua etmeye devam ediyoruz.” açıklamasını yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu