Haber

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yaz tatiline gidecek öğrencileri GSB Spor Okulları’na davet etti.

gençlik ve SporBakan Osman Aşkın Bak, yaz tatiline gidecek öğrencileri GSB Spor Okulları’na davet etti.

Bakan Bak yaptığı açıklamada şunları söyledi: sporOkulların Kurban Bayramı’nın ardından 4 Temmuz’da başlayacağını ve ücretsiz olacağını belirtti.

Osman Aşkın Bak, geçen yıl GSB Spor Okullarından 4 milyon 192 bin 798, GSB Manisiz Spor Okullarından ise 12 bin 279 çocuğun yararlandığını hatırlattı.

Bakın 5-18 yaş arası tüm çocuk ve gençleri GSB Yaz Okullarına davet ederek “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi kötülerden uzak tutmak adına GSB Spor Okulları açıyoruz” dedik. konusunda uzman eğitmenler gözetiminde boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak, spor yaparak sosyalleşmelerini ve spor yapma alışkanlığı kazanmalarını çok önemsiyoruz.” sözlerini kullandı.

Çocukların gelişiminde sporun büyük rol oynadığına işaret eden Bakan Bak, şunları söyledi:

“Spor alışkanlığını küçük yaşlardan itibaren edinmeyen çocuklar, yaşın getirdiği obezite ve erken yaşta bozulan fiziği ile karşı karşıya kalabiliyor. Çocukların hayatlarına sporu katmanın çok değerli olduğuna inanıyorum. Her çocuk sporcu olacak diye bir kural yok ama her çocuk bir spor dalı ile tanışsın.Spor sahaları,Aktivite ortamları aynı zamanda sosyalleşmenin sağlandığı yerlerdir.GSB Spor Okullarında çocuklarımız yeni arkadaşlar edinip yeni bir sosyal çevreye sahip olacaklardır. Sporla ilgilenen çocukların eğitim hayatlarında daha başarılı oldukları yadsınamaz bir gerçektir.Bu nedenle sporun bir yaşam biçimi haline getirilmesi önemlidir.”

Spor okullarına başvurmak isteyen aileler, başvuru formlarını Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden veya Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüklerinden alabilirler.

habercamlihemsin.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu