Haber

MHP’li Yıldız: Demokratik süreç yeni anayasayla taçlandırılacak

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Milli ve manevi değerlerden ilham alan, bize özgü yeni bir anayasa yapılmalıdır. Bu, Cumhur İttifakımızın milletimize vaadi, gelecek nesillere görevidir. Yeni anayasa, demokratik süreç yeni anayasayla taçlandırılacaktır.” ” söz konusu.

İzmir, MHP Genel Merkezi’nin 2024 Yerel Seçimleri için düzenlediği ‘Diyar Diyar Anadolu’ Temalı Ege Bölge İstişare Toplantılarından birine ev sahipliği yaptı. Balçova Termal Tesisleri Kardelen Salonu’nda yapılan toplantıya MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız başkanlık etti. Toplantıya MHP TBMM Kümelenmesi Başkan Vekili, Manisa Milletvekili Erkan Akçay, MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, MHP Genel Sekreter Yardımcısı B. Bumin Özarslan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve MYK üyeleri katıldı. Toplantıya ayrıca İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Uşak ve Burdur il başkan ve yöneticileri, ilçe başkan ve yöneticileri, belediye başkanları ve meclis üyeleri de katıldı.

‘TÜRK MİLLETİ SESSİZ KALAMAZ’

Toplantıda konuşan Feti Yıldız, İsrail ile Filistin arasında devam eden çatışmalara değinerek Başkan Devlet Bahçeli’nin çağrısını yineledi. Yıldız, “Filistin paramparça olup kan ağlarken, ABD Başkanı katillerin sırtını sıvazlıyor. Gazze’deki hastaneye füze saldırısında katledilen çocuk ve kadın sayısı 471’e ulaştı. Cumhurbaşkanımız, karşı davette bulundu” dedi. Dayanılmaz saldırılar, bu açıklamayı bir kez daha paylaşmak istiyorum; görüldüğü gibi, İsrail ile Filistin arasında çatışmaları tırmandırmaya yönelik alçakça bir komplo aralıksız ilerlemektedir. Kanlı süreç böyle devam etmemelidir. Türk milleti bunu yapamaz, yapmamalı ve yapmamalı. Dünya kuzuların sessizliğine gömülürken sessiz kalmayacaktır. Davetimiz şudur; bugünden itibaren 24 saat içinde ateşkes sağlanamazsa baskınlar devam edecek. Durmazsa milletimle açıkça paylaşıyorum. Türkiye hızla devreye girmeli ve tarihi sorumluluğunu yerine getirmelidir. Türkiye Cumhuriyeti, Gazze’dekilerin huzur ve güven içinde yaşayacakları bir İslam devleti yaratma kapasitesine sahiptir. Türk milleti, Sayın Cumhurbaşkanımızın aktif ve çok boyutlu mücadelesinde yanındadır. Yaşasın çocuklar. Kahrolsun emperyalizm, bunu hep birlikte haykırıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerinin tahliyeye hazır olduğunu biliyoruz. “Özellikle İsrail Başbakanı Netanyahu ve katliamın tüm failleri, insanlığa karşı savaş suçlarıyla ilgilenen Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalı ve Filistin’i de unutmadan savaş suçluları hakkında tutuklama kararı çıkarılmalıdır.” .

‘MİLLETİN İTTİFAKI TARİHSEL BİRLİKTİR’

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremin yaralarının sarılması için acil adımların atılması gerektiğini belirten Yıldız, “Vatandaşlarımıza 650 bin konut yapılmalı, emeklilerimizin rahat bir yaşam sürmeleri için gerekli düzenlemeler yapılmalı. sosyal ve ekonomik reformlarla hayata geçirildi. Terörün kökünü kazınırken 17 Mart 2024’te Cenab-ı Allah buyurdu.” Büyük kongremizi izniyle gerçekleştireceğiz. Cumhur İttifakı sadece bir seçim ittifakı değil, iç ve dış girişimlere karşı milli ve manevi bir duruş, tarihi bir birliktir. Anayasanın güvence altına aldığı cumhuriyetin temel özelliği, milletin vatanıyla bölünmez birliği, Cumhur İttifakının kırmızı çizgileridir” dedi.

‘YENİ BİR ANAYASAYA İHTİYAÇ VAR’

Partilerinin 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için randevu aldıklarını kaydeden Yıldız, merkezi yönetim ile Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Adana, Mersin gibi iller arasındaki uyumsuzluğu ortadan kaldırmak istediklerini belirtti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için atılması gereken adımlar olduğunu belirten Yıldız, “Ekonomik ve sosyal refahın artırılması, demokrasinin ileriye taşınması için öncelikle yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu, milli ve manevi değerlerden ilham alan, bize özgü yeni bir anayasanın yapılması gerektiğini” ifade etti. Bu, Cumhur İttifakımızın milletimize vaadi ve gelecek nesillere misyonudur. Yeni anayasa yapılmasına ortam müsait. Demokratik süreç yeni anayasayla taçlandırılacaktır. AK Parti’nin hazırladığı bir anayasa teklifi var. Önümüzdeki günlerde hazırladığımız anayasa teklifi için bir araya geleceğiz. Yeni bir anayasayı gündeme getireceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız. Umarım muhalefet bu demokratik atılımı reddetmeyi seçmez. Siyasi partiler ve seçim kanununda düzenlemelerin olması lazım. 40 yıldır yürürlükte olan seçim barajını 2 yıl önce yüzde 7’ye düşürdük. Demokrasi uzlaşı kültürüyle yapılmalıdır. Muhalefet ‘Söylediğiniz hiçbir şeyi dinlemeyeceğim’ diyor. Tesadüfen kazandığı büyükşehirlerdeki sahtekarlıkları ve yolsuzlukları ortadadır. Her gün bir finansal işlem gerçekleştiriliyor. Bunların bir kısmı tutuklandı, bir kısmı da serbest bırakıldı” dedi.

PARTİLERE HAZİNE YARDIMI

Siyasete katılımı artırmak için parti üyeliğinin önemine dikkat çeken Yıldız, “Terör örgütünün Meclis’teki uzantısı, seçimlerde Hazine olarak Meclis’ten 600 milyon liranın üzerinde yardım aldı. Seçimlere Yeşil Sol olarak katıldı, Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.” “Biz dedik ki, ‘Bu yardım Türk askerine ve milletine kurşun olarak dönüyor. Bu parti 405 milyon lira aldı. Dağa mı gönderdi, kurşun mu silah mı aldı? Bilmiyoruz’ dedi. Siyasi yasa çıkarılması gerektiğini belirten Yıldız, şöyle devam etti: “Milletvekillerinin parti değişikliğine ilişkin kurallar konulmalıdır. Partisinden istifa eden veya partisinden ihraç edilen milletvekili başka bir partiye katılır. Soldan milletvekili olur. Muhafazakarların oylarıyla partiye gidiliyor, halkın iradesinde bir sapma var, bu “Tek çözüm bağımsız temsilci olarak kalmaktır.”

‘TÜRKİYE HAYAT MÜCADELE EDİYOR’

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu da Türkiye’nin medeniyetleri yutan, milletleri tarih sahnesinden silen bir coğrafyada varlık mücadelesi verdiğini söyledi. Osmanağaoğlu, “Balkanlar’ı bozmaya çalışılıyor, Karadeniz’in kuzeyinde barış sınanıyor, Suriye ve Irak cephelerinde insanlar terörden yardım bekliyor. Kuzey Afrika’da saflar geriliyor. Bu tablonun Türkiye’nin bir ateş çemberiyle çevrili olduğunu açıkça ifade edin.” “Elbette bu ilk değil. Kaosun kapımızı zorladığı ilk sefer değil. ‘Türkiye beka çabası gösteriyor’ denildiğinde bu uyarıyı itibarsızlaştırmaya çalışanları hatırlayın. MHP geldiğinde ‘Önce ülkem’ diyerek ardı ardına fedakarlıklar yapıyor, yalanlarla saldıranları unutmayın, unutturmayın” dedi. Yerel seçimler için çalışmalarını hızlandırdıklarını belirten Osmanağaoğlu, “2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde partimizin üretken belediyeciliğiyle tanışmamış vatandaşlarımızı tanıştırmayı hedefliyoruz.”

‘DEVLET VE YEREL HİZMETLER TEK AMACA YÖNLENDİRİLMELİ’

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, bebeklerin, çocukların ve masumların katledildiği vahşetin medeni Batı tarafından izlendiğini söyledi. Şahin, Türk devletinin küresel bir güç ve lider ülke olması gerektiğini savundu. Yerel seçim sürecine değinen Şahin, “Artık Türk milletinin yerel yönetimler ile merkezi yönetimler arasındaki ikilemini ortadan kaldırmak, devlet ve yerel hizmetleri tek hedefe yönlendirmek gerekiyor. Ülkemizin kaynakları, alın teri ve emeği var. Halkımız, PKK’lı HDP’li belediyeler ve köhne CHP ATM’lere odaklandı.” “Belediyelerde israf edilemeyecek kadar kutsaldır” dedi.

‘MHP TÜRKİYE’NİN SİGORTASIDIR’

Toplantıda konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, 2009 yılında göreve başladığını ve 15 yıldır bu görevi sürdürdüğünü belirtti. Ergün, “17 ilçemizde 1,5 milyona yakın nüfusuyla her köşesine dokunan bir büyükşehir olmanın gururunu yaşıyoruz. Tek amacımız, Sayın MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’yi en iyi şekilde temsil etmek ve layık olmaktır. 3 Hilal bizim en büyük gururumuzdur.MHP, “Bu Türkiye’nin sigortasıdır. Mart 2024 seçimlerinin İnşallah Cumhur İttifakı ve MHP’nin zaferiyle sonuçlanacağından hiç şüphem yok” dedi. Toplantı, parti üyelerinin konuşmalarıyla devam etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu