Haber

Yunanistan’da SYRIZA lideri Tsipras, Miçotakis’i Türk milletvekillerini hedef almakla suçladı.

Yunanistan’daki Radikal Sol İttifak’ın (SYRIZA) başkanı Aleksis Çipras, Yeni Demokrasi (ND) Başkanı Kiryakos Miçotakis ve parti personeli tarafından hedef alınan Türk milletvekillerini de içeriyordu.

Tsipras, geçici Başbakan Ioannis Sarmas ile Miçotakis’in “Türk konsolosluğu tarafından desteklendiği” ve Hüseyin Zeybek ile Özgür Ferhat’ın “Türk konsolosluğu tarafından desteklendiği” konusunda Yunan İstihbarat Teşkilatı (EYP) tarafından SYRIZA’ya resmi olarak bilgi verildiği iddialarını görüştü.

Azınlığın Miçotakis tarafından seçim malzemesi olarak kullanıldığını söyleyen Tsipras, Mitsotakis’in telaffuzlarının çeşitli tehlikeler içerdiğine dikkat çekti.

Yunanistan’da 25 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde aday listelerinde Zeybek ve Ferhat’ı birinci sıraya koyan Çipras, Miçotakis’i EYP’yi “kullanmakla” suçladı.

Tsipras, EYP’nin ND’ye yakın medya organlarına bazı bilgiler sızdırdığını belirtti. Bu konudaki endişelerini dile getiren Tsipras, “EYP, yasadışı telefon dinlemeleriyle Sayın Miçotakis’in çıkarlarına hizmet etti” dedi. söz konusu.

ND personeli Dora Bakoyannis’in Batı Trakya ziyareti sırasında gittiği Türk köylerinde konuşan Aleksis Tsipras, “Bize destek vermezseniz işler daha da zorlaşacak” dedi. Ayrıca konuşmasını “acımasız şantaj” olarak değerlendirdi.

ND sözcüsü Akis Skerços, katıldığı bir televizyon programında azınlığa seslenerek, “Yunan vatandaşlarının sahip olduğu açık haklara sahip olmak istiyorlarsa, Yunan ulusal siyasetini destekleyen milletvekillerini desteklemeliler” dedi. söz konusu.

Yunanistan’da 21 Mayıs’ta yapılan genel seçimlerde Yeni Demokrasi ülke genelindeki 59 seçim bölgesinin 58’inde birinci parti oldu. Sadece Türklerin yoğun olarak yaşadığı Gümülcine’nin de içinde bulunduğu Rodop bölgesinde SYRIZA seçim yarışını önde tamamladı.

Bunun üzerine Bakoyannis, 9 Haziran’da Batı Trakya’ya yaptığı ziyarette yaptığı konuşmada, Rodop’ta bölge halkının SYRIZA’yı desteklemesinden dolayı hayal kırıklığına uğradığını belirterek, “Desteğinizi bekliyorum. Siz beni desteklemezseniz ben de destekleyemem. yarın sen. Atina’daki herkes benim gibi.” “Azınlığı sevmiyor. Bu mesajı vermek için buradayım. Destek bekliyoruz. Bizi desteklemezseniz işler daha da zorlaşacak.” dedi.

Miçotakis ise Gümülcine’deki Türkiye Başkonsolosluğu’nun ana muhalefetteki SYRIZA’nın iki adayı için kampanya yürüttüğünü öne sürerek Türkiye’nin Yunanistan’daki genel seçimlere müdahale ettiğini iddia etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu