Haber

Depremin yol açtığı tahribat ortaya çıktı

Türkiye 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerle sarsılırken, Çin’in gönderdiği uydulardan gelen görüntüler durumun boyutunu gözler önüne seriyor.

Çin merkezli medya kuruluşu China Space News, Çin’in Türkiye’deki arama kurtarma çalışmalarının daha sağlıklı analiz edilebilmesi için uydular gönderdiğini ve bu uydulardan elde edilen görüntüleri paylaştığını duyurdu.

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ ÖĞRENİLDİ

Depremin ardından arama kurtarma faaliyetlerinde sentetik görüntüleme radar sistemini kullanan Çinli bilim adamlarının, L-SAR 01A ve L-SAR 01B isimli iki uydudan bilgi aldıkları açıklandı. Bilim adamları ayrıca bu uyduların genellikle ağaçlandırma, haritalama ve doğal afetlerin önlenmesi amacıyla kullanıldığını belirtti.

Mikrodalga görüntüleme radar sistemine sahip olan bu cihazların, yüzeyin yüksek çözünürlüklü mikrodalga görüntülerini alabildiği de belirtildi.

10 Şubat’ta onlarca yüksek çözünürlüklü görüntünün çekildiği ve bu bilgilerin bölgedeki Çinli arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra Türk yetkililerle paylaşıldığı bildirildi. Bunun da arama kurtarma çalışmalarına yardımcı olduğu belirtildi.

Çin medyasında yer alan haberlerde, Çin’deki birçok akademik kurumun bilgileri analiz ederek yardım çalışmalarına katkı sağlamaya çalıştığı belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu